Szép nyári nap
Foltos farmerek az út mentén
Szép nyári nap
Sokan vándorolnak úgy, mint én
Szép nyári nap
Minket nem zavar a forróság
Szép nyári nap
Néhány óra csak a távolság
Szombat délelõtt a csizmám
felhúzom
Ha szikrázik a nyári ég
A szürke város porát lassan
elhagyom
És indulok, indulok feléd
Szép nyári nap
Foltos farmerek az út mentén
Szép nyári nap
Sokan vándorolnak úgy, mint én
Hétfõn újra kezdem átlagéletem
És azt teszem, mit tenni kell
De hétvégén nem tarthat
vissza senki sem
Hát indulok, indulnom kell
Szép nyári nap
(Szép nyári nap szép nyári nap)
Foltos farmerek az út mentén
(Foltos farmerek az út mentén)
Szép nyári nap
(Szép nyári nap szép nyári nap)
Sokan vándorolnak úgy, mint én
(úgy, mint én)
Szép nyári nap
(Csak szééééééép)
Minket nem zavar a forróság
(Semmi nem zavar)
Szép nyári nap
Néhány óra csak a távolság
| |
|
|
Előétel
Mamika paradicsomlevese tönkölykockával és bio-gouda-val
Hozzávalók:
1kg paradicsom
1 fej vöröshagyma
1 ek fehér tönkölyliszt
1 csokor petrezselyem
1 ek nádcukor
1/2 citrom leve
2 zöldségleveskocka
1 kk bazsalikom
A tetejére: reszelhető bio-gouda sajt, 6 szelet tönkölykenyér, 1 kk olivaolaj
A paradicsomokat felvágjuk, és kevés leveskockás vízben kb 10 percig főzzük. Ha megpuhult botmixerrel turmixoljuk, majd szűrőn „átpaszírozzuk“. A héj-és magnélküli levet tovább főzzük, 1/2 dl hidegvízben feloldott liszttel habarjuk, fűszerezzük. Az apróra vágott petrezselymet csak a végén szórjuk bele.
A kenyeret apró kockákra vágjuk, olivaolajon pirítjuk-szárítjuk, amíg szép színe lesz.
Tálaláskor a reszelt sajttal együtt a levesre szórjuk.
Főétel
Fokhagymás-ropogós csirkecomb tepsis burgonyával, parajos gerslivel és őszi salátával
Hozzávalók:
6 egész csirkecomb
1/2 dl olivaolaj
2 ek méz
fokhagymás só
bazsalikom
majoranna
oregano
1/2 kg krumpli
240g gersli
1 zacskó mirelite bio-paraj
A csirkét megmossuk, megtöröljük, fűszerezzük és tepsibe fektetjük. A tetejét megkenjük az olivaolaj, és a méz keverékével, kevés vizet csorgatunk mellé, foliával letakarjuk és
180 C-os előmelegített sütőben kb 50 percig pároljuk. Ha megpuhult, levesszük a fóliát, és még barnulásig sütjük.
A krumplit kettévágjuk, tetejét sózzuk, és bio bógrízzel fűszerezzük, olivával ezt is megkenjük és a csirke alá tóljuk a sütőbe. Amikor a csirke elkészült, a krumplit még pirítjuk.
A gerslit 800 ml vízben puhára főzzük, a parajt felengedjük, fokhagymával, sóval, és kis tejszínnel ízesítjük, és az egészet összekeverjük.
A salátához a következő hozzávalókat apróra vágjuk, megtisztítjuk, és összekeverjük, tetejére citromos-olivás, nádcukros öntetet öntünk.
6 nagy paradicsom, ½ fej saláta, ½ kígyóuborka, 3 zöldpaprika, 2 alma, 1 közepes fürt szőlő, 2 szár halványítózeller, 1 maréknyi apróra vágott dió, magok (fenyő, tök, napraforgó).
Desszert
Bögretorta bogyós lekvárral és csokimázzal
Hozzávalók:
1 bögre fehér tönkölyliszt
1 bögre nád porcukor
1 bögre rizstej
1,5 bögre darált dió
1 tojás
1 sütőpor
1 kk bio vaj
1 kk szódabikarbóna
2 üveg bogyós-gyümölcs lekvár
1 tábla
Viviani tejcsoki-bevonó
pici növényi tejszín
Vajat, lisztet, tojást, tejet, cukrot, sütőport, szódabikarbónát összekeverem, sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm, kis lángon szúrópróbáig (kb 40 perc) sütöm, tepsiből még melegen kiborítom. Félbevágom, majd tortaformákat „szaggatok“ belőle, savanykás bogyós lekvárral töltöm, és a tetejére a kis tejszínnel elkevert, felolvasztott csokibevonót kenem.
Pulykamell gesztenyével töltve
Hozzávalók:
1 pulykamell szelet
20 dkg darált pulykamell
20 dkg gesztenyemassza
2 dl tejszín
1 ek kristálycukor
1 citrom
10 dkg szeder
1,5 dl vörösbor
1 tojás
1ek vaj
só, bors
fogpiszkáló
A pulykamellből nagyobb szeletet vágunk, a maradék húst ledaráljuk, majd a tojással, sóval, borssal, a gesztenyemasszával és a tejszínnel jól összedolgozzuk. A kiklopfolt húst sózzuk, borsozzuk és a tölteléket beletöltjük a pulykamellbe, majd felgöngyöljük, fogpiszkálóval rögzítjük. Serpenyőben olvasztott vajon megsütjük, a visszamaradt zsiradékban a kristálycukrot karamelizáljuk, majd hozzáadjuk a szedret, vörösborral felöntjük, citromhéjat reszelünk bele és jól beforraljuk. Burgonya körettel tálaljuk.
| |
|
|
|