Bereczki  Zoltán,Dolhai Attila,Serbán Attila,Szinetár Dóra,Vágó Bernadett és Polyák Lilla

CHAT

 

 

Bejelentkezés>>
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

 

Számláló>>
Indulás: 2007-08-10
 

Szép nyári nap
Foltos farmerek az út mentén
Szép nyári nap
Sokan vándorolnak úgy, mint én

Szép nyári nap
Minket nem zavar a forróság
Szép nyári nap
Néhány óra csak a távolság

Szombat délelõtt a csizmám
felhúzom
Ha szikrázik a nyári ég
A szürke város porát lassan
elhagyom
És indulok, indulok feléd

Szép nyári nap
Foltos farmerek az út mentén
Szép nyári nap
Sokan vándorolnak úgy, mint én

Hétfõn újra kezdem átlagéletem
És azt teszem, mit tenni kell
De hétvégén nem tarthat
vissza senki sem
Hát indulok, indulnom kell

Szép nyári nap
(Szép nyári nap szép nyári nap)
Foltos farmerek az út mentén
(Foltos farmerek az út mentén)
Szép nyári nap
(Szép nyári nap szép nyári nap)
Sokan vándorolnak úgy, mint én
(úgy, mint én)

Szép nyári nap
(Csak szééééééép)
Minket nem zavar a forróság
(Semmi nem zavar)
Szép nyári nap
Néhány óra csak a távolság

 

 

 

Előétel

 

 

Mamika paradicsomlevese tönkölykockával és bio-gouda-val

Hozzávalók:
1kg paradicsom
1 fej vöröshagyma
1 ek fehér tönkölyliszt
1 csokor petrezselyem
1 ek nádcukor
1/2 citrom leve
2 zöldségleveskocka
1 kk bazsalikom

A tetejére: reszelhető bio-gouda sajt, 6 szelet tönkölykenyér, 1 kk olivaolaj

A paradicsomokat felvágjuk, és kevés leveskockás vízben kb 10 percig főzzük. Ha megpuhult botmixerrel turmixoljuk, majd szűrőn „átpaszírozzuk“. A héj-és magnélküli levet tovább főzzük, 1/2 dl hidegvízben feloldott liszttel habarjuk, fűszerezzük. Az apróra vágott petrezselymet csak a végén szórjuk bele.
A kenyeret apró kockákra vágjuk, olivaolajon pirítjuk-szárítjuk, amíg szép színe lesz.
Tálaláskor a reszelt sajttal együtt a levesre szórjuk.

 

Főétel

 

Fokhagymás-ropogós csirkecomb tepsis burgonyával, parajos gerslivel és őszi salátával

Hozzávalók:
6 egész csirkecomb
1/2 dl olivaolaj
2 ek méz
fokhagymás só
bazsalikom
majoranna
oregano
1/2 kg krumpli
240g gersli
1 zacskó mirelite bio-paraj

A csirkét megmossuk, megtöröljük, fűszerezzük és tepsibe fektetjük. A tetejét megkenjük az olivaolaj, és a méz keverékével, kevés vizet csorgatunk mellé, foliával letakarjuk és
180 C-os előmelegített sütőben kb 50 percig pároljuk. Ha megpuhult, levesszük a fóliát, és még barnulásig sütjük.
A krumplit kettévágjuk, tetejét sózzuk, és bio bógrízzel fűszerezzük, olivával ezt is megkenjük és a csirke alá tóljuk a sütőbe. Amikor a csirke elkészült, a krumplit még pirítjuk.
A gerslit 800 ml vízben puhára főzzük, a parajt felengedjük, fokhagymával, sóval, és kis tejszínnel ízesítjük, és az egészet összekeverjük.

A salátához a következő hozzávalókat apróra vágjuk, megtisztítjuk, és összekeverjük, tetejére citromos-olivás, nádcukros öntetet öntünk.
6 nagy paradicsom, ½ fej saláta, ½ kígyóuborka, 3 zöldpaprika, 2 alma, 1 közepes fürt szőlő, 2 szár halványítózeller, 1 maréknyi apróra vágott dió, magok (fenyő, tök, napraforgó).

 

 

Desszert

 

 

Bögretorta bogyós lekvárral és csokimázzal

Hozzávalók:
1 bögre fehér tönkölyliszt
1 bögre nád porcukor
1 bögre rizstej
1,5 bögre darált dió
1 tojás
1 sütőpor
1 kk bio vaj
1 kk szódabikarbóna
2 üveg bogyós-gyümölcs lekvár
1 tábla
Viviani tejcsoki-bevonó
pici növényi tejszín

Vajat, lisztet, tojást, tejet, cukrot, sütőport, szódabikarbónát összekeverem, sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm, kis lángon szúrópróbáig (kb 40 perc) sütöm, tepsiből még melegen kiborítom. Félbevágom, majd tortaformákat „szaggatok“ belőle, savanykás bogyós lekvárral töltöm, és a tetejére a kis tejszínnel elkevert, felolvasztott csokibevonót kenem.

Pulykamell gesztenyével töltve

Hozzávalók:

1 pulykamell szelet
20 dkg darált pulykamell
20 dkg gesztenyemassza
2 dl tejszín
1 ek kristálycukor
1 citrom
10 dkg szeder
1,5 dl vörösbor
1 tojás
1ek vaj
só, bors
fogpiszkáló

A pulykamellből nagyobb szeletet vágunk, a maradék húst ledaráljuk, majd a tojással, sóval, borssal, a gesztenyemasszával és a tejszínnel jól összedolgozzuk. A kiklopfolt húst sózzuk, borsozzuk és a tölteléket beletöltjük a pulykamellbe, majd felgöngyöljük, fogpiszkálóval rögzítjük. Serpenyőben olvasztott vajon megsütjük, a visszamaradt zsiradékban a kristálycukrot karamelizáljuk, majd hozzáadjuk a szedret, vörösborral felöntjük, citromhéjat reszelünk bele és jól beforraljuk. Burgonya körettel tálaljuk.

 

 

MENÜ

Főoldal

Hírek

Interaktív

Színészek

Extrák

Média,galéria

Musicalok,operettek

Útba igazítás


   

 

 

  

 

 


ESEMÉNYNAPTÁR

A Musicalok életében:

www.operett.hu

www.dolhaiattila.hu

www.bereczkizoltan.hu

www.vagobernadett.hu

www.vagozsuzsi.hu

és a többi hivatalos oldalak.

Az oldal életében:

Dóri receptjei közé bekerült egy új étel elkészítési módja.


 

CSS-kódokért köszönet:

www.css-kodok.gportal.hu


Naruto rajongói oldal! Felkerült John Man Ninja címû könyvének elsõ fejezete. Olvass, Filmezz, Tanulj!! KONOHA.HU    *****    Debrecen Nagyerdõaljai, 150m2-es alapterületû, egyszintes, 300m2-es telken, sok parkolós családiház eladó 06209911123    *****    Velaris, a második otthonom Fanfictionból új rész került fel    *****    NSYNC - Ha nosztalgiáznál, vagy érdekel,mi történik most a ByeByeBye elõadóival, akkor nézz be - NSYNC    *****    Szereted az egyedi történeteket? Kíváncsi vagy, hogy mire képes egy hobbi író? Ha igen, nézz be hozzám!    *****    Sziasztok! A Moobius pályázatán elindult két regényem. Kérlek támogass! Bõvebb információt itt olvashatsz. Katt rám.    *****    Sziasztok! A Moobius pályázatán elindult két regényem. Kérlek támogass! Bõvebb információt itt olvashatsz. Katt rám.    *****    Debrecen Nagyerdõaljai, 150m2-es alapterületû, egyszintes, 300m2-es telken, sok parkolós családiház eladó 06209911123    *****    RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO-PORTAL    *****    PREKAMBRIUM //// A TUDÁS BIRODALMA    *****    PREKAMBRIUM //// A TUDÁS BIRODALMA    *****    Lakatos munka- Épületlakatos munka- Haidekker kerítés - Haidekker kapu- Teraszkorlát- Lakatos munka szerelés- Hullámrács    *****    Itachi Shinden második fejezet!! - ÚJ FEJEZET - Felkerült a könyv második harmada!! Konoha.hu - KATT!! KATT! KATT!! KATT    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Kedves Csokoládé kedvelõk! Segítségeteket kérném a kérdõívem kitöltéséhez! Témája a CSOKOLÁDÉ MÁRKÁK! Köszön    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    Aki szörnyekkel küzd, vigyázzon, nehogy belõle is szörny váljék. S ha hosszasan tekintesz egy örvénybe, az örvény vissza